Dani hrvatskih geodeta – XX. susreti
17724
post-template-default,single,single-post,postid-17724,single-format-standard,theme-eden,eden-core-1.0.4,woocommerce-no-js,eden-theme-ver-3.1,ajax_fade,page_not_loaded,show_loading_animation,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Blog

Dani hrvatskih geodeta – XX. susreti

Poštovani klijenti i prijatelji,
pozivamo Vas da nas posjetite za vrijeme trajanja XX susreta geodeta u hotelu Medena, kod Trogira na našem izložbenom prostoru, gdje ćemo predstaviti najnovije geodetske instrumente, GNSS prijemnike, skenere, totalne stanice, dronove i programska rješenja poznatih proizvođača STONEX, WINGTRA i Pix4D.

Predstavljamo novi instrumentarij za 2023. godinu:

STONEX R180 robotska stanica

R180 je precizna i brza Android robotska stanica. Odlikuje ju brzina rotacije od 180°/s i EDM točnost od 1 mm + 1 ppm, s dometom do 1000 m bez prizme. R180 je dostupna u dvije verzije, 0,5″ i 1″ sekunde. Oba modela opremljena su magnetskim motorima bez zupčanika što rezultira tihom i glatkom rotacijom. Opremljena operativnim sustavom Android, R180 ima Cube-a ugrađeni softver. Onboard softver Cube-a uključuje sve klasične funkcije programa, kao i integraciju poslova obavljenih GNSS-om i snimanja obavljenih totalnom stanicom. To omogućuje obavljanje složenih i profesionalnih geodetskih zadataka u kratkom vremenu i s visokom točnošću. Dodatno, R180 ima kameru i svjetlosni vodič (Guide Light za iskolčenje) za dodatno olakšavanje rada na terenu.

STONEX OnePole Solution

Omogućuje istovremeni rad stanice i GNSS prijemnika istovremeno se spajajući na kontroler pomoću Bluetootha. Promijena iz TS u GPS jednim klikom. Smanjite vrijeme traženja prizme pomoću automatskog usmjeravanja na trenutni GPS položaj. Jednostavno postavite svoju stanicu na stajalište pomoću programa Station On Point i Free Station/Resection. Pregledajte rezultate na Google kartama (pozadinske mape). Upravljajte kontrolerom prijemnika s totalnom stanicom i jednostavno izmjenjujte prikupljene ili unešene podatke.

STONEX R60 Android stanica

R60 je stanica s 5.5″ zaslonom osjetljivim na dodir i Android 11 koji pruža iskustvo poput pametnog telefona u smislu jednostavnosti korištenja i poznavanja. R60 ima softver Cube-a koji omogućuje novi horizontalni prikaz i integraciju s GNSS prijemnicima. Možeš koristiti pozadinske karte i razmjenjivati funkcije između totalne stanice i vanjskog kontrolera (GNSS) s Bluetoothom, bez potrebe za kabelima. R60 je dostupan u dvije verzije, jedna s kutnom točnosti od 2″ i beskonačnim vijcima, a druga s točnosti od 1″ i vijcima s kočnicom na klapnu. Mjerenjem na prizmu, instrument ima točnost od 2 mm + 2 ppm, a može mjeriti bez reflektora do 1000 m.

STONEX X120GO RTK SLAM

STONEX X120GO je trenutno najnapredniji mobilni 3D skener SLAM na tržištu s više inovacija. X120GO je prvi SLAM skener koji ima ugrađene 3 RGB kamere, RTK modul za georeferenciranje u realnom vremenu i kompletno napajanje u ručki uređaja! Osim ovih inovacija, X120GO ima i NAJPOVOLJNIJU cijenu. X120GO ima ugrađen sustav kontrole i pohrane i zamjenjivie litijeve baterije. Jednom kada se pritisne gumb za pokretanje, X120GO može odmah započeti s radom, čineći prikupljanje podataka učinkovitijim i praktičnijim.

STONEX S900+/S850+ GNSS prijemnici

Najnoviji GNSS prijemnici s naprednom GNSS pločom od 1408 kanala S900+ i S850+ osiguravaju brz, precizan i stabilan FIX i na najtežim terenima. Ugrađen IMU 60° bez kalibracije, digitalna libela, GSM 4G, WiFi, Bluetooth i UHF primopredajnik. S internom ili izmjenjivom baterijom već prema vašim potrebama.

STONEX S990+/S980+  GNSS prijemnici

Stonex S990+/S980+ je 1408-kanalni GNSS prijemnik visokih karakteristika i poboljšanih performansi. Prijemnici su opremljeni: Bluetooth, Wi-Fi, UHF radio i 4G modem. Interna baterija od 10.200 mAh za 9 sati rada puni se preko USB C konektora. IMU osigurava mjerenje s nagnutim štapom u realnom vremeneu (TILT 60°) bez kalibracije, za brza i precizna mjerenja. Zaslon u boji osjetljiv na dodir i web sučelje brz su i jednostavan način da dobijete potpunu kontrolu nad prijamnikom. 

STONEX Cube 3D Photo/Scanner

Cube-3D je računalni programr za izradu geodetskih projekata iz snimaka dobivenih dronom i podataka iz 3D skenera. Cube-3D će pretvoriti slikovne podatke (slike iz drona) u visoko precizne 3D modele. Prihvaća snimljene podatke iz Cube-a softvera (GNSS i TS) i potpuno je kompatibilan s 3D skeniranjima i s bilo kojim 3D modelima trećih strana. Među brojnim značajkama su automatska klasifikacija, ortofoto, poprečni presjeci i linije profila, slojnice, izračun volumena i još mnogo toga.

X100 3D laserski skener

STONEX X100 je kompaktan, malih dimenzija i težine, jednostavan za uporabu za brza mjerenja do 120m. “Multi-line full dome Lidar” tehnologija osigurava izradu 3D modela za razne aplikacije. Savršen alat za brza topografska mjerenja, mjerenje u tunelima, kamenolomima i slično. U otpornom kučištu, X100 je malen i kompaktn 3D skener koji teži samo 3kg. Senzor i motori za automatsko samostalno horizontiranje radnog područja +/- 5°(postavljanje u radni položaj). X100 opremljen je i panoramskom 360° HDR kamerom visoke rezolucije za živopisnu boju 3D modela. X100 kontroliraš putem pametnog telefona s WebUI aplikacijom, a prije skeniranja pogledaj “preview” područja skeniranja radi provjere.

Pix4Dmapper

Pix4Dmapper je profesionalni računalni program za izradu geodetskih (fotogrametrijskih) podloga na osnovu fotografija (snimaka iz drona). Jedan je od najraširenijih i najcjenjenijih takvih programa s potpuno automatiziranom obradom. Automatski pretvara slike iz drona u visoko-precizne, georeferencirane 2D mape (orto-foto) i 3D modele (oblak točaka, MASH). 

WingtraOne GEN II VTOL dron

Potpuno automatiziran ne zahtjeva pilotsko iskustvo, s vertikalnim polijetanjem i slijetanjem i 60 min leta s jednim setom baterija. Kamere su jednostavno izmjenjive na terenu (24MPix, 24MPix Oblique, 42MPix i multispektralna kamera). Visoku točnost postiže PPK senzorom, GSD do 0.7cm a preko 400Ha može snimiti s točnosti <3cm u samo jednom letu. Otporan je na jak vjetar uz “self-check” samodijagnozu za bezbrižne letove-misije.